fredag den 29. juni 2007

Bangkok - hello & goodbye

14.250 km på motorcykel, 400 litter benzin og mere end 60 forskellige overnatnings- steder lige fra en grotte i junglen over et simpelt 'home- stay' til et hotel indrettet som et hinduistisk tempel. Fra 35 meter under havets overflade - her lod jeg dog motorcyklen blive på land - til et par tusinde meter over. Med fly, tog, bus, skib, dokar, cidemo, ojek og jeg ved snart ikke hvad.... gennem 6 måneder og nu er det slut, sådan da. Oplevelserne, som selv den livligste fantasi ikke kunne forudsige, vil selvfølgelig fortsat præge mig.
Mit univers er ændret og det må mine omgivelser og dagligdag vænne sig til og leve med.
Jeg ankom sent om aftenen til Bangkok og flyttede ind på 'mit' sædvanlige hotel i Chinatown, hvor der var oprigtig glæde over at gense mig. Hotelværten havde været noget urolig over min tur gennem det 'dybe syd' i Thailand - ugen før jeg ankom til Bangkok var 15 mennesker dræbt af muslimske fanatiker i en af de sydlige provinser. Denne gang fløj jeg hen over baladen, men på nedturen var jeg gennem en af de noget oprørske provinser.
Fik foretaget de sidste indkøb af souvenir's og sagt farvel til at par af mine favoritter. Tændte for BBC News om aftenen.
Blair 'går af' eller retter, går et andet sted hen. Nyheden var vel, at nu gjorde han det endelig. Så var der uro på aktiebørsen på grund af renten. Det sidste var lige så forudsigeligt som, at det regner om sommeren i Danmark. Så var der ikke mere nyt, hvorefter jeg følte mig velforberedt og parat til at træde ud af min eventyrverden og atter deltage i det virkelige liv....
Et farvel er aldrig trist, hvis oplevelserne har været gode og det har de, mættende og berigende. Selvfølgelig er der oplevelser jeg ikke fik med, valg jeg har truffet der sorterede steder fra, eller udeladt overvejelser der kunne ha ført mig andre steder hen, men der er ikke noget jeg har fortrudt - dertil har oplevelserned været for mange - og rejsen har inspireret til nye oplevelser og nye steder der venter på mit besøg.