tirsdag den 27. februar 2007

Bolavan plateauet og Champassak

Egentlig ville jeg helst ha tilbragt et par dage ude ved Tad Fane - et regnskovs- område oppe på Bolavan plateauet. Imidlertid var der var et par hjemlige ting jeg måtte tage mig af og det krævede en by med Internet. Det er ikke muligt at melde sig ud af Danmark sådan i 6 måneder uden et hjemligt netværk der kan træde hjælpende til. Et sådant har jeg, så efter en dags ihærdig indsats med flere mails og skype-snakke, fik jeg sat netvæket i aktivitet.
Plateauet ligger i 12-1500 meters højde som giver fine muligheder for at dyrke kaffe. Indtil franskmændene kom til Laos (begyndelsen af 1800 tallet) var området ikke særligt intensivt udnyttet, men det ændrede franskmændene så på. En ægte Kafe Lao - normalt med mælk, men uden - har en kraftig smag og er stæk.
Der er bygget et hotel oppe i regnskoven med udsigt til det højeste vandfald i Laos (120 meter). Stedet blev udgangspunkt for flere mindre vandreture. Små land- skabsbilleder er altid svære at få det fulde udbytte af på skærmen, men prøv med et klik på de billeder jeg har lagt op på webloggen, så dukker billedet op i fuld størrelse på din skærm og du få et levende indtryk hvor betag- ende landskabet er. Det gælder i øvrigt alle mine billeder, det storslåede er kun et enkelt klik væk fra din skærm.