torsdag den 12. april 2007

Malaysia here I come

på min motorcikal .... sådan staves det her i Malaysia - der er mere, teksi eller bas eskola (skole bus) og så er Carlsberg et af de helt store ølmaæker herude. Sådan få hundrede km fra ækvator, er måske alligevel ikke så langt væk fra Danmark. Selvom vi stadig kører i venstre side, ligesom i Thailand, så er det lidt af en omvæltning. Alfabetet her er det latinske, d.v.s. gade og by navne kan nu læses uden de store pro- blemmer. Nyt land, nye navnetradi- tioner som jeg lige skal lærer mig. Alene bynavnet Georgetown giver assosiationer med nogle indbyggede forventninger, jov og de passede. Englændernes tidligere tilstedeværelse her i landet, er stadig tydlig både i gade og bybilledet. Indbyggerne i Georgetown er en skøn sammensætning af malayer, inder, kineser og lidt euro- pæere, mikset i et fletværk af muslimer, hin- duer, bud- dhister og kristne. Lidt andre, sådan til de mere naturorienterede troesretninger, har også rod i byen.
Moskeen lige for( Kapitan Keling moskeen), hindutemplet - Mahamariamman som blev bygget i 1833 med et helt vidunderligt indgangsparti, som du kan se her under. Lidt bagved, det kinesiske buddhisttempel - Yap Kongsi. Templet har nogle helt fantastiske tableauer paa taget der viser noget om oprindelsen af de kinesiske indvandrere. I øvrigt er de forskellige kinesiske templer etableret som klanhuse og var paa et tidspunkt grobund for omfattende og brutale 'krige' mellem de forskellige og til tider hemmelige, klaner.
Den kristne kirke lå et par gader længere væk.
I 1786 blev Oulau Pinang besat af englænderne for the East India Company og det fortæl- les, at de lokale indbyggere blev 'tilskyndet' til at rydde junglen for træer ved at fyre en kanon af, ladet med sølvmønter, ind over junglen. Fra min fortid ved jeg, at den slags historier enten hører til de gode eller også til de sande. Du må selv vælge.