fredag den 23. februar 2007

Vang Vieng til Vientiane

Vejen tilbage mod syd gik gennem gamle bekendtskaber, så der er ikke så meget nyt at skive om. Selvfoelgelig var der nye oplevelser, men de er forebeholdt mig selv...... De billeder der ikke var plads til i første omgang, er så til gengæld kommet med her.
Vang Vieng ved nattetide er Las Vegas flyttet til Laos. Både facinerende og skræmmende.
Ventianne brugte jeg bla. tiden til at skaffe mig et visum til Cambodia. Den grænseovergang jeg har tænkt at benytte, er ikke særlig stor - der kan ikke udstedes visa ved ankomst så det gælder om at ha dem ordnet.
Biblioteket til Wat Sisaket kunne jeg ikke stå for. Templet er det eneste, det i modsætning tio alle andre templer i Vientiane at blive udslettet da Siameserne invaderede Laos. Af samme grund er templet den ældste bygning i Vientiane.
Biblioteket rummede de hellige skrifter skrevet på palmeblade. Senere blev templet omsluttet med en 'kloster-gård'.
Nabotemplet Ho Prha Keo deler navn og Buddha med Phra Keo i Bangkok. Buddhafiguren blev, efter et lille erobringstogt ind i Laos, bragt til Bangkok, hvor den nu befinder sig.
Af hensyn til dagsrejserne, hvor turen skal tilpasse så jeg fanger en overnatning's mulighed i et guetshouse og helst med et bad fordi der kan være stoevet på landevejen, havde jeg fastsat afrejse fra Vientianne. Der var sål lidt tid til at få vasket toej, m.m. Imidlertid er der grænser for hvor meget turist man kan være i en 'hovedstad' der mes af alt ligner en provinsby, så derudover brugte jeg en del af tiden til blot at drikke kaffe og læse Vientiane News. På den måde blev jeg også opdateret med prisen på en fabriksarbejder, den skal sikres med 250.000 Kip/måned (ca. 130 dkr) det er ikke alle fabrikker der holder den tarif.