torsdag den 15. februar 2007

Til elefantfestival ad Mekong

Den 16 var der dømt elefant- festival oppe i Hongsa, men det blev ikke ad lande- vejene, de var for vilde. 10 - 15 cm støv dækker et meget stenet underlag. Alene køreturen de sidste 70 km skulle tage 6 - 7 timer. Jeg kender nogle - men de har også en lidt anden slags motorcykler end jeg har - der sværger til the hard way.
I stedet havde jeg valgt et alternativ som indebar, at motorcyklen blev i Luang- prabang og så sejlede jeg op ad Mekong. Turen blev så ren afslapning. Jeg havde booket mig på et af de større skibe, med fransk frokost og skøen udsigt fra soldækket.
Turen startede i tyk tåge det gav hele sceneriet et mytisk skær, hvad en elefant festival vel også er. Som du kan se, er der sørget for passagerenes sikkerhed med et passende måltid til phi'en i det lille 'husalter' i stævnen på skibet.
En time efter afgang brændte solen så igennem tågen og både på ud- og hjemturen tilbragte jeg en stor del af tiden oppe på soldækket. Der bliver man ikke træt af at sidde og betragte bjergene med regskoven glide forbi. Ind imellem aner man de småsamfund der ligger langs floden. Ofte afsløres de kun på grund af deres grøntsagsmarker, som her i tørketiden er anlagt på flodbredden.
Indkvarteringen i Hongsa var det der hed home stay, dvs. privat indkvartering. Mange familier havde i anledning af festivallen åbnet deres hjem for turisterne. Hjemmet er ret simpelt. Køkkenet - som du kan se her - havde stadig ild under den 'evige suppegryde' medens katten havde lagt sig tilrette for natten. Jeg fik tildelt egen madras og dele moskittonet med en anden 'turist' - en ung fyr fra Laos. Der var morgenvækning - meget tidligt - først af hanen, siden af elefanterne der skulle pyntes til festen, alt sammen lige under min soveplads .... vi var kommet til elefantfestival