torsdag den 14. juni 2007

Singapore - goodbye

Det blev til et kort gensyn med Singapore og så farvel til en multi 'alt muligt' by. Det blev et velordnet og forudsigeligt besøg. Jeg bostatte mig i Littel India - hvor ellers - fik besøgt moskeen og talt med sekretæren for 'menigheden'. Når de hører at jeg har boøt i Marokko og besøgt flere af de arabiske lande, bliver de meget nysgerrige og åbne. Jeg har fået en bestilling på nogle fotos af moskeerne med tilhørende historie, så det er ikke nok bare at snuse rundt.
Jeg har sat et billed af 'hovedgaden' fra Littel India . Det kvarter rummer en del af Singapores sjæl og har alt det som f.eks. kvarteret omkring Kapital Tover mangler - Kapital Tover, tætter på Jorkim Von And og kønsløshed kan man vel ikke komme?
Det andet billede er ikke en affalds- spand, men derimod en praktisk spand hvor du kan lægge en brændende bøn. Navnlig kineserne (Taoister) kan gå ret kraftigt til den. Hele bøger, hvor de river siderne ud og sætter ild til dem, for derefter at hælde dem ned i spanden. Det kan blive til et anseligt bål, så det mest praktiske er at anbringe spanden uden for huset. I mit stille sind fyrede jeg en bøn af, sådan lidt a la 'gid det var den første dag på min rejse'.
Allerede næste morgen, rejste jeg med toget op til Jerantut i Malaysia. Byen er udgangspunkt for min tur videre op i junglen i Taman Negara parken - det skal nok være et meget detaljeret atlas hvis du skal finde disse navne.

*** Det var skridt nr 2 paa vejen hjem.