lørdag den 6. januar 2007

Bangkok - de gyldne templer

Bangkok er fyldt med templer for Buddha. Wat Phra Kaew - det gyldne tempel og Wat Pho det aeldste og stoerste tempel i Bangkok, ligger taet ved siden af hinanden. Naar man gaar grundt i templerne er der ganske faa regler man skal overholde. Ikke ind i templet med sko paa. Ikke traede paa doetrinet, man traeder over. Vaere 'paen' klaedt paa. Men ellers er der aabent for alle. Religionen spiller en stor rolle, uden det virker som den tynger folk. Der vises respekt og aerefuldhed, samme respekt vises for kongen og hans familie. Der er lige saa mange billeder af kongen som Buddhafigurer her i Thailand.
Indgangen til templerne bevogtes af nogle drabelige krigere. Andre steder moeder man indgangen bevogtet af drager eller andre uhyrer, allesammen fantasifulde udformet.
Saa har hver Buddha sin historie i de store templer, til ex. er den mest beroemte Buddha i Wat Pho en hvilende Buddha 46 m lang og 15 m hoej. Han har foert en noget omskiftelig tilvaerelse, bla. var han 'udstationeret i Luang Prabang i Laos, indtil han blev generoberet og anbragt i Bangkok. Som jeg har fanget ham paa billedet ligner han en diva, og jeg er ikke sikker paa at ikke ogsa er saadan han skal her skal opfattes.