lørdag den 7. april 2007

Dykkertur i Andaman See

Vi var på havet fra den 2 til den 6 med Manta Queen. Vi skulle dykke ved Similan Islands, Koh Bon, Koh Tachai og Richelieu Rock og øerne har nogle af Thailands bedste dykkersteder. Selv om skibet er af en pæn størrelse, så er det noget af en sejltur.
Stederne havde i flere henseende et meget anderledes 'liv' end det jeg kendte fra Caribien og det Røde Hav, men levede bestemt op til sit ry, betagende og fyldt med oplevelser. Vi sejlede om natten og ankrede så op tæt på en af øerne. Richelieu Rock ligger dog ude i det åbne hav.
14 dyk på få dage er hårdt for kroppen, og de fleste står da også over for et eller flere dyk. Det 'lykkedes' mig at bive dehydreret, så der måtte jeg 'belle' vand - 6 til 8 liter - før jeg atter kunne dykke.
I ventetiden er der så mulig- hed for at nyde de andre smukke op- levelser havet kan give.
Nogle dykker for at finde dyr der ikke er større end det yderste led på en finger, andre går efter hajerne.
Der blev talt meget om djævelrokken eller Manta Ray (engelsk). Jeg har aldrig set dem og var uvidende om deres størrelse, men vidste godt at det ikke var småfisk. Vi så et par stykker i det fjerne, indtil sidste dyk hvor de pludselig var overalt i få meters afstand. Det var fantastisk men prøv at se videoen af djævelrokken her (fylder 74 MB).
Begrebet en underlig fisk får en reel betydning i denne verden. Det er ikke altid til at se hvad der er hoved eller hale på dyret og til tider er det ikke til at se hvad der er koralrev og hvad der er fisk.
Desværre har jeg ikke et undervands- kamerahus der kan bruges til mit fotoapparat, så de 2 fisk og videoen her på siden, har jeg lånt af Chris Kroiss fra Tyskland. Imidlertid blev der under turen produceret en video som jeg på et senere tidspunkt - jeg skal lige hjem til en 'rigtig' computer - vil vise udvalgte klip af. Hav lidt tålmodighed og du vil ikke blive skuffet.
Med en be- sætning på 8 blev der sørget godt for os - både når vi i spredte grup- per dukkede op til hav- overfladen efter et dyk og skulle samles op, eller når vi blev præsenteret for endnu en servering - der var mange.
Det er noget af en oplevelse at være så tæt på thailaenderne som man er på sådan en sejltur. Her over er et par køkkenskrivere i gang hos kokken.
Det var en fantastisk tur, men jeg skal først have samlet nogle kræfter før jeg gentager succesen.