tirsdag den 23. januar 2007

Nam Ou - mod Nong Kieaw

Saa havde motorcyklen faaet lidt personligt pleje, nyt olie og en grundig rengoering. Vi var parate til at tage turen ad Nam Ou floden til Nong Kieaw. Man skal se virkelig godt efter paa kortet for at finde stedet, men sejlturen er bare fantastisk.
Det var lykkedes en ihaedig sjael at overbevise mig vi sagtens kunne ha 'cyklen' med paa de smaa bade der sejler op ad floden. 4 mand var de om at baere den ombord fra flodbredden, ikke noget med en havn og broklap. Som man ikke kan se er motor- cyklen naesten ligesaa bred som baaden.
Sejlturen var fantastisk baade smuk, betagende og dramatisk. Der er mange og kraftige stroemhvirvler, fra de kraftige fald floden til tider passerer. Saa skal der gas paa motoren op mod stroemmen og kun erfaringen faar os uden om hvirvler og klip- pefremspring fra flodbunden.
Praesis i saadan et sving gik motoren ud og vi maatte alle mand i vandet for at redde skib og motorcykel. efter 1 1/2 times motoreperation kom vi videre.
Hvad der ikke stod noget om i turistbruchuren var, at nu skulle motorcyklen op af en 15 m temmelig stejl flodskraent. Med faelles hjaelp lykkeds ogsaa det.
Naten tilbragte jeg pa flodbreden i en bambushytte under moskitonettet, og saa skulle det naestdag gaa mod Kina.