torsdag den 18. januar 2007

Vientiane til Van Vieng

Vientiane - hovedstaden i Laos er et rigtigt mix af efterladt fransk indokinapolitik, forfald i en socialistisk efterkrigstid og saa et nutidigt oenske om at laegge sig i hjulsporet af Thailand. 'Riverside' har stadig den duft af noget fransk, som jeg kan genkende.
Inden jeg forlod Vientiane maatte jeg lige haeve lidt kontanter til vand og benzin i tanken, saa jeg tog en tur forbi en pengeautomat, det siges at det er den eneste af slagsen i Laos, saa jeg taenkte jeg maate hellere forsyne mig lidt rigeligt. Jeg trak en 1.000.000 KIP (million), saadan ca 600 kr. det skulle rakke til en ugestid. En oel, og den er stor 2/3 l, koster paa resturant 5 kr. og min motorcykel traekker mig 39 km rundt for 1 litter benzin, og den koster ca. 4 kr pr litter. Jov det kan sagtens vaere jeg beder min arbejdsgiver om at sende min loen herud.
Fra Vientiane videre til Vang Vieng. En underlig by som gennem faa aar er vokset til et aktivitetscenter for ustyrlige unge backpackers. Her kan du, riverrafte i forskellige former, cykle ud i naturen paa mountenbikes spise billigt om aftenen og nyde solen. Den enlige hovedgade ca 300 m med alle resturanterne og Internetcafeerne ligne et tidligt stykke Las Vegas historie.
En af de lidt mere bureaukratiske oplevelser jeg har haft, foregik paa graense- overgangen til Laos. Den bestaar i at man har ikke skranker paa toldstationen, de er brudt ned, men smaa huller ind i vaegen og her stikker man saa sine papirer ind. Ved siden af er der et andet hul og her faar man saa sine papirer med stempler tilbage. Imellem de 2 luger sidder 1 mand og han baade modtager og aflevere. 1 mand 2 luger ind og ud. Det er sgu da smart. Jeg tror jeg var saadan 8 - 9 luger igennem inden jeg slap over graensen til Laos, men saa havde jeg ogsaa motorcyklen med. Det tog 3 dage i Bangkok bare at faa motorcyklen ud af lufthavnen.