onsdag den 27. juni 2007

Pulau Perhentian Besar - en jungle øe

Pulau Perhentian Besar og Kecil er et par øer lidt ude i det Sydkinesiske Hav. Besar betyder 'den store' og Kecil, som du får lov til at gætte dig til, er begge dæket af tyk jungel og så ligger der nogle bugter med det fineste koral sand, det er som sammenpresset mel at træde i, spredt omkring øen. Bortset fra en enkelt stig tværs over Besar, kan man kun komme fra den ene bugt til den anden med taxi-båd. Ingen køre- tøjer over- hovedet, bare junglen, stranden og vandet. Der ligger nogle helt vidunder- lige dykker- steder rundt om øerne, sådan 10 min. sejlads fra hvor du bor - alle hotellerne ligger på stranden. Det er ikke kun udlændinge der 'turister' stedet også malayerne kommer her, ofte i større grupper, for at dykke eller snorkle, hvilket der også er særdeles fine muligheder for. Stranden og vandet behøver ingen reklame. Havtemperaturen ligger på 32 grader, så der er ike megen afkøling at hente her. Den høje temperatur nedsætter sigtbarheden i vandet, så når vi dyker skal du tæt på før du opdager den black dot'tede haj, som var en af de flere gevinster vi altid 'flyder' lige ind i. Flere af nætterne velsignede os med tropiske regnskyl og torden. Et dansk uvejr ville kun være optakten til det, som himlen her luker op for. Det giver vand til junglen og liv til nyg, moskitoer og mange andre stikkende 'sjove' smådyr. Malaysia ligger i et geologisk meget stabilt område hvorfor flere mill. års evulution er gået hen over hovederne på nogle af liguanerne. Nar der så dukker en op kigger den forundret og nysgerrigt på dig. Hvem der er mest underlig at se på, afhænger af hvem der ser.
Der blev også tid til at genlæse den bog jeg havde taget med - Kald det hvad fanden du vil - af den svenske forfatter, Marajaneh Bakhtiari. Hun får på en virkelig elegant måde, spiddet vore fordomme mod 'det fremmede og ukendte'. Læs den før din fætter!!
Her midt i det muslimske højland , lykkedes det mig at finde et lille listigt sted på stranden hvor de serverede grillede rejer med en kold Tiger Beer til. Det er kun rejerne der reklameres for! Til gengæld smitter det lynhurtigt, når den første øl er kommet på bordet. Som du kan se skal der ikke mere end et par borde og stole i sandet til at etablere en 'beach restaurant' med førsteklasses udsigt og fiskeretter. Sådan en resturant reklamerer for sig selv. Den sidste aften efterlod månen et transparent lys over hele stranden - der kunne jeg godt ha' hængt ud et par nætter endnu. Men endnu et skridt min på vej mod Danmark og ud af eventyrland, blev traget næste morgen. Bangkok stod der på flybilletten - det må man godt, bare det ikke er et direkte fly.