onsdag den 13. juni 2007

Bali retur

Tilbage til Bali med Indonesisk effektivitet. Selv om jeg efterhånden burde kune forudse det, er der stadig hændelser der overrasker. Fremme ved færgen og parat til at køre ombord, blev der blæst til afgang. Biler, motorcykler, gående og gods alt blev ladt tilbage på kajen og en tom færge sejlede til Bali. Den næste færge måtte så vente i åbent vand på plads ved kajen. Pladsen var optaget af færgen der sejlede 'for næsen af os', den var de lidt lang tid om at laste.
At komme tilbage til Bali, var som at påbegynde hjemrejsen før tiden, der var jo stadig over 3 uger til afgang fra Bangkok. Fik afleveret motorcyklen og blev kun mødt af en 'lille' overraskelse der var løbet endnu 1.500.000 rupiah på regningen - stempling af carnet i tolden. Nå jeg var lidt forberedt, den foregående agent havde givet et tilbud på 3.000.000 rupiah for 2 stempler.
Jeg flyttede ind på et rigtigt Bali hotel, det lignede et helt Hindu tempel. Det var ret fantastisk så kunstnerisk og gennemført hotellet var bygget, det nød jeg meget.
Inden jeg fik afleveret motorcyklen var der lige et par steder som savnede mit besøg. En tur op på Gunung Agun er et must for enhver der besøger Bali. Dels er vulkanen øens varetegn og dels er det en spektakulær oplevelse at køre rundt i det ydre krater, og så er der flere smukke udsigter. Ved vulkanudbrudet i 1963 hvor over 1.000 mennesker mistede livet 100.000 mistede deres hjem undgik Pura Besakih - et vigtigt Hindu tempel på vulkanen - at blive begravet i lavamasserne. Det var selvfølgelig et mirakel og det skete netop som en af de virkelige store højtider var afviklet - Eka Dasa Rudra der afholdes en gang hvert 100 år - så miraklet var fuldendt.
Du kan på det ene billede se hvordan der stadig er liv i vulkanen med frisk lava ned over den ene side på det indre krater. Det andet billede viser Batur søen taget fra kanten af det ydre krater.
Det sidste forundelig jeg besøgte var Gunung Kawi - du kan se det på billedet herunder. Det består af nogle altre hugget ud i klippevægen. Man ved ikke rigtig til hvilket formål de er opført eller hvorfor de ligger netop her. I det hele taget er man på temmelig bar bund. Imponerende er de og stedet emmer at mystik. Sådanne steder der sætter en hver turistguide skakmat elsker jeg. Der er hverken sande eller gode historier at fortælle.
Så var der Puar Tirta Empul, et andet vigtigt Hindutempel. Templet ligger over en kilde som springer lige op af jorden - dem er der nogle stykker af på Bali og de fleste anses for hellige med forunderlige egenskaber. Nu opfører vand sig kemisk mere uregelmæssig end den tyske grammatik, så hvorfor skulle det ikke kunne få håret til at gro?
Jeg sluttede mit ophold på Bali med et par kanon dykkerture. En times sejlads fra Bali ligger Nusa Penida et rigtigt dykker paradis. Der måtte jeg absolut hen og det blev en oplevelse. Det første dyk gik i adstadig fart - ført af strømmen -forbi et langt og meget flot koralrev med masser af fisk. Meget farverigt. Det andet dyk var i en 'kraftig' strøm 3 - 4 knob og så ellers bare af sted uden de store anstrengelser - 5 til 6 km koralrev drev vi forbi i den time vi var under vandet. Helt fantastisk og så var det mit jubilæumsdyk, nr 100 i min logbog, se det var noget af et jubilæum.