lørdag den 10. februar 2007

Luang Namtha & Muang Sing

Hoejt oppe i det nordlige Laos, klemt mellem Kina, Myanmar, Thailand og Vietnam ligger de 2 smaabyer. De ligger i et meget skoent og frodigt omraade. Paa sletterne mellem bjergene staar ris- og groent- sagsmarken groenne og frodige omkranset af regnskoven. Byerne her nordpaa er som ofte udgangspunkt for treeking i regnskoven med ture gennem bjerglandsbyerne. Hele omraadet er en etnisk smeltedigle, med grupper indvandret fra alle naboregionerne.
Flere af ste- derne er det muligt at over- natte udenfor byen, som her hvor ris- markerne ligger for foden af min terrasse og regnskoven har jeg i ryggen. Om natten er her moerkt med den klareste stjernehimmel som tag. Selvfoelgelig er der de obligatoriske cikader der 'larmer' i baggrunden. Det er min bambushytte laengst til hoejre - saadan et her bor jeg billede.
Omraadet og landet fortjener lidt flere be- soegende og man bliver virkelig for- kaelet, navnlig naar man er eneste gaest paa lodgen.
En af char- merne ved omraadet her i nord er at det er ikke al udvikling der er naaet herop. Der er 2 synlige status- symboler, en knallert og et fjernsyn koblet op til en satelitantenne.