mandag den 1. januar 2007

Bangkok - en levende by

Thailand med Bangkok var foerste destination. Bangkok er bare en forkortelse. Det rigitge navn er er det længeste bynavn i verden. Almindeligvis omtales byen dog som Krung Thepverdens. Her bosatte jeg mig lige midt i smoehullet af byen - Chinatown. Det er her livet folder sig ud. Om aftenen bliver hovedgaden lavet om til byens stoerste fortorvs- resturant hvor hajfinnesuppe synes at vaere den stoerste delikatesse, men ellers er der noget for enhver samg, soedt, spicy og mystisk. Byen er stor og har udviklet sig uden for enhver planlaeggers raekkevidde. 6 millioner menneskerlever, arbejder og transporterer sig rundt i et mylder. Trods sit mylder, varme trafik der gaar i staa, er der ikke en der dytter, raaber efter hinanden, det er virkelig at opfore sig daarligt ikke at vise beherskelse.
Byen gennem- skaeres af floden Mae Nam Chao Phraya og som en anden kanal Grande sejler man med enten de langsomme eller ogsaa med ekspress baadene op og ned af floden. Sejlturene er en forfriskende tur uden for gadernes benzinos. Der oses virkelig i Bangkok, og naar saa varmen laegger sig over byen, bliver solen bleg bag 'disen'.

Den aeldste del af byen, Ko Ratanakosin, er nabo til Chinatown. Den gamle by har endnu bevaret en del af sit oprindelig udtryk, taet, intens og lav byggelse med smaa aandehuller der rummer kvarterets gadehandlende. Bagsiden af byen skinner igennem langs de mange kanaler der gennemskaerer byen. Kvarteret rummer sin egen ro midt i storbyen.